Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Är det bra att ha en “cheat day”?

I början av min träningsresa var det strikta regler med kosten måndag-fredag och söndag. Målet var att gå ner i vikt se ut som en av alla fitnessmodeller och PT’s jag följde på Instagram. Jag slutade med all skitmat och alla kolhydrater.

Lördagen däremot, längtade jag till något enormt. Det var ju cheat day! Cheat day innebar att äta hur mycket skit jag ville. Gärna åt jag bara äta bullar, pizza och chips på lördagar, ingen mat överhuvudtaget. Jag ville ju passa på när jag fick.

En extrem ångest på söndagen efterföljde ju givetvis och då blev det att kompensera med ännu mindre mat och extra tid på trappmaskinen. 💦 Jag ville träna bort kalorierna jag hade stoppat i mig!

Idag är jag av åsikten att konceptet av “Cheat days” är skit rent ut sagt. Bara namnet indikerar ju på att man ska “synda” göra något förbjudet. Du skuldbelägger sig själv, om det så är undermedvetet.

Plötsligt handlar det inte om att njuta av den där bullen, utan att “fuska”, passa på. Inte för att du känner för det, utan för att det är ätardag. Äta mer än vad du egentligen känner för – det är ju en hel vecka kvar till du får göra det igen. 🤯

👉Idag handlar kosten för mig om att ge min kropp vad den behöver för att må bra och känna mig energifylld i vardagen.

❌Inte om att äta så lite som möjligt. Idag unnar jag mig inte en enda bulle.

🙅🏼‍♀️ Jag äter en bulle när jag vill äta en bulle. 🤷🏼‍♀️

Vill du få en balanserad relation till din kost för gott?
Ta kontakt med mig med så för vi en dialog om hur jag kan hjälpa dig.